Ook altijd al eens zelf kleding willen maken?

Of heb je gewoon zin in een nieuwe hobby?


Volg dan een cursus "Naailessen voor beginners" bij JetskeEr worden individueel afspraken gemaakt overdag en in de avonduren.

Aantal       : individueel en momenteel max. 4 personen

Informeer naar de mogelijkheden en neem dan contact op per email (service@jetske-kralen.nl) of telefoon (06-48237555).

In de lessen leer je als beginner de eerste stappen maken op het gebied van zelf kleding maken op de naaimachine. Iedereen zoekt een eigen patroon uit. Je leert technieken om de patronen op jou maat te maken. Op deze manier krijg je meer inzicht over hoe kleding in elkaar zit en leer je sneller zelfstandig te werken. Daarnaast kun je een basis opbouwen van goed passende patronen en dus kleding.

De duur van de naailessen is 2,5 uur. De kosten van naailessen zijn 5 euro per uur inclusief het gebruik van een naaimachine en lockmachine, naaigereedschappen zoals scharen, spelden, patroonbladen en tekenmaterialen.

Je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een naaimachine om aan deze cursus deel te nemen. Heb je een eigen naaimachine en wil je deze graag beter leren kennen, dan is het uiteraard mogelijk om deze mee te brengen naar de les.

Je brengt je eigen stof, garen en fournituren (bv. knopen, ritsen e.d.) mee. Uiteraard zorg ik ook tijdens de les voor een lekker kopje koffie, thee of glaasje fris.Wat leer je in de cursus?

 
De naaimachine goed en probleemloos inrijgen en bedienen

 Vertrouwd raken met een aantal gangbare naaitermen, zoals: wat is stofvouw, wat is zelfkant en recht van draad

 Patroontekenen op patroontekenpapier

 Patroon op stof leggen en knippen

 Randen afwerken

 Logische werkwijze, het in elkaar zetten van het patroon

 Rits inzetten